Je hoeft niet altijd Charlie te zijn

 

Social Media Logotype Background

Er zijn van die dagen. Van die dagen in 1988 dat we met zijn allen Europees kampioen zijn. Van die dagen dat we met zijn allen de Championsleague winnen. Het wijgevoel is ongekend na de aanslagen van 9-11. De aanslagen in Parijs liggen nog vers in het geheugen. Iedereen is Charlie.

Iedereen roept van alles, vindt van alles en laten we eerlijk zijn, in het tijdperk van de sociale media is de drang om die mening met anderen te delen steeds groter. In elk geval is het gemakkelijker om die mening te delen. Het is ook erg gemakkelijk om een mening goed te keuren-duimpje omhoog- of om een mening of gebeurtenis met de grond gelijk te maken. Zo vinden “we” met zijn allen dat een profspeelster die gemiddeld 15 dubbel fouten per wedstrijd slaat eigenlijk behoefte heeft aan een specialist. Op gebied van service en anders toch zeker iemand die het mentale aspect aanpakt.

Zo vinden “we” dat het maar bar slecht gesteld is met het Nederlands tennis als een landgenoot verliest van een speler die op de ranglijst maar één plaats lager staat. En vinden “we” het met zijn allen dan weer ontzettend knap hoe de Spaanse nummer drie van de wereld in vijf sets weet te winnen van een qualifier die 115 plaatsen lager staat. Omdat “we” precies weten hoe zwaar de Spaanse nummer drie het heeft gehad in aanloop naar het toernooi toe en we alle respect geven aan zijn onuitputtelijke onverzettelijkheid.

Vaak zijn we bevooroordeeld door een mening van anderen en is  er bijna de noodzaak om mee te gaan met die mening omdat je anders teveel tegen de stroom ingaat. Maar, als je nooit tegen de stroom ingaat, kom je nooit dichter bij de bron. In beide gevallen, denk ik dat het goed zou zijn om niet overal een mening over te hebben zonder de ins en outs te kennen. Het is goed je te realiseren dat je niet altijd Charlie hoeft te zijn. Ook die vrijheid hebben we gelukkig.

TwitterShare