Leren vliegen

IMG_0046

 

Het is het verhaal van de jonge meeuw Jonathan.
Hij was onderdeel van een groep andere jonge meeuwen en een oude grijze meeuw was degene waar hij het liefst naar luisterde.

Jonge vogels hebben honger. Dat is vaak hun drijfveer om het nest te verlaten.

In hun eerste maanden krijgen ze hun voedsel nog aangereikt als ze honger hebben.
Maar al snel moeten ze zelf op zoek.
Eerst eenvoudige prooien, in hun nabijheid, misschien zelfs op de boom, in de buurt van hun nest. Daarna alles wat een zoemend geluid maakt of wat ze dicht bij de wateroppervlakte voorbij zien komen.

Jonathan had ook honger. Maar in tegenstelling tot de andere meeuwen vloog hij niet zomaar uit. Niet uit luiheid. Maar omdat hij luisterde naar de raad van de oude grijze meeuw.

Die had hem verteld dat niet de prooi die hij wilde gaan vangen voor nu het belangrijkst was. Jonathan kreeg de tip dat hij moest werken aan zijn techniek van vliegen. Oefenen, de perfecte vlucht, de manier waarop hij het meest ontspannen en toch snel door de lucht kon zeilen. Dát was belangrijk.

Jonathan deed het. Hij was zijn oude leermeester voor altijd dankbaar. Hij besefte dat eens te meer toen hij met de andere groep meeuwen op een dag op pad ging boven zee.

De groep ontdekte aan de oppervlakte van het water de grootst denkbare vis die ze ooit hadden gezien. De groep was echter moe van al die vissen die ze in hun leven al verorberd hadden. Ze waren er bovendien traag van geworden.

Het was Jonathan, die door de vele lessen van zijn leermeester, de perfecte vliegtechniek had ontwikkeld. Hij was er het snelst bij en de vetste vis was voor hem.

Resultaat kan geboekt worden op korte termijn. Ontwikkeling en investeren leiden tot de vangst waar je uiteindelijk wellicht de meeste voldoening van hebt.

TwitterShare